Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση για ένα δίκτυο εκπαιδευτικών και σχολείων!


Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

οδεύουμε στο τέλος της φετινής διδακτικής χρονιάς κι η πολυπόθητη ξεκούραση και χαλάρωση είναι προ των πυλών. Λίγη ακόμη υπομονή και θα χαρούμε το καλοκαίρι με τ' αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ξέρω ότι αρκετοί/ές από εσάς σχεδιάζετε τις δράσεις σας για την επόμενη χρονιά. Ίσως θυμάστε σχετικά με το επικείμενο ταξίδι 5 Ελλήνων εκπαιδευτικών στη Ρουάντα με τις υπεύθυνες του εκπαιδευτικού τομέα της ActionAid Hellas στα πλαίσια τoυ έργου Send my Friend to School.

(c)Εύα Τυλιανάκη
Μ' αφορμή το εκπαιδευτικό υλικό που θα παράγουμε, τις εμπειρίες και την υποστήριξη που θα έχουμε από τον εκπαιδευτικό τομέα της ActionAid Hellas, σας προσκαλώ από τώρα να οργανώσουμε ένα δίκτυο εκπαιδευτικών και σχολείων μ' ανήσυχο πνεύμα που θα συνεργαστούμε για την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων με κεντρικούς άξονες την αποδοχή στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα των ανθρώπων στο νερό, την τροφή, την εκπαίδευση και την εργασία, την καταπολέμηση της φτώχειας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Μπορούμε να οργανώσουμε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014 - 2015 και θα πρότεινα ένα φεστιβάλ για το κλείσιμό της κατά τα πρότυπα του 2ου Φεστιβάλ Αποδοχής που οργανώθηκε στην Αθήνα από εκπαιδευτικούς με διάθεση κι όραμα για την κοινωνία μας (σχετική σελίδα στο facebook)

Η βαρβαρότητα της εποχής κι η πλεονεκτική μας θέση στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης μας γεμίζει ευθύνη αλλά κι έμπνευση για να μεταδώσουμε πανανθρώπινες αξίες στις γενιές που έρχονται.

Η διάθεση για συνεργασία των υπεύθυνων των γραφείων Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών Προγραμμάτων, κι ελπίζουμε κι Αγωγής Υγείας της διεύθυνσης δ/θμιας εκπ/σης Α. Θεσσαλονίκης μας γεμίζει αισιοδοξία. Εννοείται πως θα χαρούμε να συμμετέχουν στο δίκτυο κι εκπαιδευτικοί α/θμιας εκπαίδευσης με τους/τις μαθητές/τριές τους!

4 σχόλια: